ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                                                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                 ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ   ΔΡΑΣΗΣ

  Τo  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Επαρχίας μας και όλης της χώρας, πως δέχτηκε μια απροκάλυπτη συντονισμένη και συνδυασμένη επίθεση από εργοδοτικούς συνδικαλιστές και την διεύθυνση του εργοστασίου του Αλουμινίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής του δράσης.

  Το Ε.Κ.Λ. έμαθε από εργαζόμενους πως στον εργοστασιακό χώρο του Αλουμινίου της Ελλάδος θα διενεργήσει εκλογές το Σωματείο Εργαζομένων στις Εργολαβίες του Αλουμινίου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

  Το συγκεκριμένο Σωματείο είχε αποκλειστεί από το τελευταίο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, καθώς υπήρχαν μία σειρά παρατυπίες στις προηγούμενες εκλογές του, στις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων του.

  Το εν λόγω Σωματείο προσπαθεί συνεχώς με διάφορες παρατυπίες  να αυξήσει τους Αντιπροσώπους σε τριπλάσιο και τετραπλάσιο αριθμό από τον πραγματικό, θέλοντας να πετύχει αλλαγή συσχετισμών, τόσο στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, όσο και στην Ομοσπονδία ΠΟΕΜ, για να βγάλουν διοικήσεις της αρεσκείας τους. Γι αυτό το λόγο τότε, δεν τους νομιμοποιήσαμε και προσέφυγαν οι ίδιοι στην Δικαιοσύνη κάνοντας μας Ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία όμως απερρίφθησαν από το Δικαστήριο.   

  Έτσι όταν μάθαμε πως ξεκίνησαν στα «μουγκά» διαδικασίες για να κάνουν νέες εκλογές, θέλοντας να έχουμε εικόνα για την νομιμότητα των νέων εκλογικών διαδικασιών (όπως έχουμε το δικαίωμα με βάση το νόμο 1264/82), μεταβήκαμε στο χώρο διενέργειας των εκλογών. Εκεί με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μας επέτρεπαν να παραμείνουμε στο χώρο, μόνο μία με μιάμιση ώρα ημερησίως, μετά από έγγραφη ενημέρωση της Διοίκησης του Αλουμινίου της Ελλάδος.

  Την τελευταία  δε ημέρα των εκλογών 27/4/2023 και εφ’ όσον είχαμε εγγράφως την άδεια της Δ/νσης του εργοστασίου να μπούμε στο χώρο, λίγο πριν μεταβούμε μας απαγορεύτηκε τηλεφωνικά η είσοδος στο εργοστάσιο και παράλληλα ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Λ. ότι  είναι ανεπιθύμητη η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

  Μην έχοντας άλλη επιλογή, ως Διοίκηση, έχοντας έννομο συμφέρον, απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Λιβαδειάς, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η Δ/νση του Εργοστασίου Αλουμίνιο της Ελλάδος ενεργούσε κατόπιν συνεννοήσεων με κάποιους «συνδικαλιστές», μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού και  ερήμην των υπόλοιπων συναδέλφων, μελών του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

  Δεν μας εκπλήσσουν, επειδή τους γνωρίζουμε !

  Πρόκειται για μία διαδικασία που έγινε σε συνεργασία εργοδοτικού συνδικαλισμού με την εργοδοσία του Ομίλου Μυτιληναίου. Κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, σε αγαστή συνεργασία δουλεύουν εντατικά το τελευταίο διάστημα, για να επιβάλουν με νέες διοικήσεις την απόλυτη σιγή στο Εργατικό Κίνημα.

  Τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εκφυλισμού δεν θα περάσουν, όπως δεν θα περάσει η προσπάθεια να ανακοπεί η αγωνιστική πορεία του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

                                                          Για       το       Δ.Σ.

                      Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Σχετικά